Loading...

Συμμετοχή του Ανατόλια στο Science Festival

Συμμετοχή του Ανατόλια στο Science Festival

Με δύο ξεχωριστές δράσεις συμμετέχει το Κολλέγιο Ανατόλια στο Science Festival με τίτλο «Καινοτομία μέσω επιστήμης: Μάθε, ζήσε, δημιούργησε, γιόρτασε» που πραγματοποιείται στις 18 Οκτωβρίου  στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης (Science Festival)» διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου SEE (South East Europe) Science. Για την πραγματοποίησή του συνεργάζονται 9 φορείς και οργανισμοί από 7 χώρες της Νότιο- Ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Σλοβακία). Σκοπός του είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για την καινοτομία και την επιστήμη, με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο μέσα από πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων: ζωντανές παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, συμμετοχικές δράσεις, προβολές κ.ά.

Στην Ελλάδα διοργανώνεται από το SEERC - Ερευνητικό Κέντρο του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield και το ΝΟΗΣΙΣ, ενώ με δράσεις τους συμμετέχουν το British Council, το Κολλέγιο Ανατόλια, το ΕΚΕΤΑ, το Ecsite.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κολλέγιο Ανατόλια,  ένας από τους εταίρους του Έργου για την Ελλάδα,  είναι το μοναδικό σχολείο ανάμεσα σε φορείς όπως πανεπιστήμια, επιχειρηματικά και ερευνητικά κέντρα. Στο SΕΕ  Science Festival συμμετέχει με δύο δράσεις:

Μαθητές του Δημοτικού σχολείου του Ανατόλια υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό έργο με θέμα το έργο διασήμων επιστημόνων.

Η δεύτερη δράση είναι ο διαγωνισμός Anatolia ACALC Competition, ένα παιχνίδι Λογικής με γρίφους το οποίο είχε διεξαχθεί τον  περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Ανατόλια.

Στο See Science Festival αναμένεται περισσότεροι από 1000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9.00 και διαρκεί έως τις 18.30.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Share